Evèrle Huid- en Voetverzorging

Welkom bij Evèrle Huid- en Voetverzorging

Evèrle Huid- en Voetverzorging is uw adres in Nuth en omstreken voor competente huid- en voetverzorging.

Als gediplomeerd Medisch Pedicure wordt niet alleen optimale voetverzorging geboden voor normale, diabetische, reuma, oncologisch en medische sportvoeten, maar ook moderne schoonheidsbehandelingen, zoals micro-dermabrasie.
 

Contact opnemen

voeten foto care site

Mijn expertises

Uw Medisch Pedicure in de regio Nuth!

De Medisch Pedicure is breed opgeleid. Zij kan zogenaamde risicovoeten behandelen, waaronder diabetisch, reuma, spasticiteit en verwaarloosde voeten.

Reumatische voet

Heeft u last van reuma, dan is de kans groot dat u te maken krijgt met voetklachten. Er ontstaan ontstekingsreacties in uw gewrichten, waardoor lopen en staan erg pijnlijk kunnen zijn. 

Reuma kan u beperken in het dagelijks leven. De medische pedicure heeft als doel om de pijn zo goed als mogelijk te verlichten.

Een medische pedicure kan de voetklachten bij reuma behandelen en verlichting bieden.

We werken daarvoor samen met specialisten zoals reumatologen en orthopedisch schoenmakers.

De behandeling van een medische pedicure is gericht op het wegnemen van pijnlijke drukpunten en het zoveel mogelijk ontlasten van uw gewrichten.

Hiervoor kan de medische pedicure bijvoorbeeld adviseren om gebruik te maken van podotherapeutische zolen, waarmee de spieren, pezen en gewrichten op een andere manier worden belast.

Reumatische artritis wordt vaak vergoed door de ziektekostenverzekering.

site care reuma bs

Diabetische voet

Een medische pedicure speelt een belangrijke rol in de voetzorg voor mensen met diabetes.

Diabetes mellitus kan op den duur zorgen voor veel lichamelijke problemen. Eén van deze problemen is de verslechterde doorbloeding in het lichaam. Een goede doorbloeding is onder andere belangrijk om wonden goed te laten genezen. Ontstaat bij iemand met diabetes een voetwond, dan geneest deze vaak erg langzaam.

De medische pedicure gaat op zoek naar de oorzaak van druk en wrijving en probeert deze zoveel mogelijk weg te nemen. 

Dit doet de medisch pedicure door met behulp van advies op het gebied van schoenen en zelfzorg, podotherapeutische zolen, maar ook door nauw samen te werken met diabetesverpleegkundigen, praktijkondersteuners en podotherapeuten.

Diabetische voet wordt vaak vergoed door de ziektekostenverzekering.

site care diabetis

Oncologische voetzorg

Informatie voor Oncologie Patiënten 65% van de patiënten met de diagnose van een kwaadaardige kanker, overleeft de ziekte. De behandelingen met chemotherapie en bestralingen geven vaak bijwerkingen aan de nagels en huid van uw voeten, maar het kan ook leiden tot zenuwbeschadigingen waardoor uw mobiliteit ernstig kan worden aangetast. Ook nieuwe doelgerichte therapieën kunnen bijwerkingen geven op uw huid en nagels. Daarom is het noodzakelijk om uw voeten en huid regelmatig door uw gespecialiseerde oncologisch voetverzorger te laten behandelen. Dit uiteraard alleen met toestemming van uw behandelend arts.

foto voeten site care oncologie

Voeten verdienen aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel voetstappen u in uw leven gaat zetten, dan is snapt u goed waarom deze slogan ook voor u telt. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. Maar ook klachten als reuma, diabetes of nare drukplekken kunnen op uw voeten van toepassing zijn. Mijn advies: ga op tijd naar een specialist! Als u op tijd verzorging voor uw voeten krijgt, kan u een medische behandeling en blijvende klachten voorkomen.